Joachim Löw kon zondag niet anders dan tevreden zijn na het sterke optreden van Duitsland in het achtstefinaleduel met Slowakije (3-0) zege, maar de bondscoach weet ook dat de echt lastige EK-wedstrijden nu pas zullen komen.

"We moeten nu tegen Spanje of Italië, dat zijn ploegen van een andere kaliber", doelde Löw na de overwinning in Lille op de kraker in achtste finales van maandag. "Spanje zal licht favoriet zijn, maar Italië is zeer sterk aan dit EK begonnen."

De wereldkampioen maakte zelf veel indruk tegen Slowakije. "Over de hele wedstrijd bekeken waren we zeer, zeer goed", aldus Löw.

"We hadden altijd de controle over het duel en hebben de ruimtes goed benut. We hebben Slowakije niet in de wedstrijden laten komen. Het geeft een goed gevoel dat het verdedigend zo goed staat."

De bondscoach was lovend over doelpuntenmaker Julian Draxler, die in de basiself de voorkeur kreeg boven Mario Götze.

"Julian was in de vorige wedstrijden en op de trainingen al erg goed. Ik vroeg hem vandaag om moedig te spelen en de ruimtes op te zoeken en hij reageerde door de tweede treffer voor te bereiden en de derde zelf te maken."

Draxler

Draxler was blij dat hij weer een kans kreeg nadat hij in de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Ierland genoegen moest nemen met een reserverol.

"Het duel met Noord-Ierland was niet makkelijk voor me omdat ik niet speelde. We hebben een heel brede ploeg, dus het is geen probleem als je een keer niet speelt", stelde de 22-jarige linksbuiten van VfL Wolfsburg.

"Ik heb me er niet door laten afleiden en in trainingen laten zien dat de trainer op me kan rekenen. Löw heeft me veel vertrouwen gegeven en me duidelijk gemaakt dat ik een goede speler ben."

Slowakije

De Slowaakse bondscoach Jan Kozak kon niet anders dan toegeven dat zijn elftal tegenover een "zeer sterke ploeg" stond in het Stade Pierre Mauroy.

"We hebben er alles aan gedaan, maar we konden het Duitsland niet moeilijk maken. Als je van hun zwakke plekken wilt profiteren, dan moet het hele elftal op zijn best presteren en dat gebeurde vandaag niet."

Doelman Matus Kozacik sloot zich aan bij de woorden van zijn trainer. "Het ging vanaf het begin van de wedstrijd niet goed. Het is zonde, we hebben het niet eens lastig kunnen maken voor de Duitsers. Ze hebben vandaag laten zien dat ze een geweldig team hebben."