Gareth Bale had zaterdag moeite om zijn gevoelens onder woorden te brengen nadat hij met Wales ten koste van Noord-Ierland de kwartfinales had bereikt op het EK.

De aanvaller van Real Madrid boekte met zijn ploeg een krappe 1-0 zege in Parijs. De overwinning kwam een kwartier voor tijd tot stand door een eigen doelpunt van de Noord-Ier Gareth McAuley.

"Wat kan ik zeggen? We wisten dat het een slechte wedstrijd zou worden. Noord-Ierland maakte het ons moeilijk en gaf achterin weinig ruimte weg. Verder ben ik sprakeloos. Dit is ongelooflijk", aldus een euforische Bale.

De 26-jarige Welshman vond dat zijn ploeg de cruciale treffer verdiende. "We werkten hard en hebben er alles voor gedaan. We hadden een doelpunt nodig en gelukkig gebeurde dat ook."

Voor Wales gaat het toernooi verder met een wedstrijd tegen Hongarije of België. Die twee landen treffen elkaar zondag.

Video: Bale viert winst Wales met dochtertje

Gareth Bale viert winst Wales met dochtertje
Gareth Bale viert winst Wales met dochtertje

Coleman

Bondscoach Chris Coleman had complimenten over voor Noord-Ierland. "Ze hebben het ons erg moeilijk gemaakt en waren beter", vond hij. Des te gelukkiger was hij met de winst.

"We hebben met ons hart gespeeld. Het mooie van deze groep is dat ze altijd de spirit hebben, ook als het even niet loopt. Voor nu moeten we hier even van genieten."

Het is voor Coleman nog onzeker of hij in de volgende ronde een beroep kan doen op aanvoerder Ashley Williams, die in de slotfase een armblessure opliep. "De komende 24 tot 48 uur moet blijken hoe ernstig de blessure is. Ik hoop dat het meevalt", aldus de bondscoach.

O'Neill

Bondscoach Michael O'Neil van de Noord-Ieren was ontgoocheld na de nederlaag tegen Wales. "Dit komt hard aan. We waren beter en kon niet meer van mijn spelers vragen tijdens dit toernooi", sprak de 46-jarige trainer.

Hij verweet verdediger McAuley, die het eigen doelpunt maakte, niets. "Gareth weet dat hij op zo'n moment een keuze moet maken. Hij moest in een fractie van een seconde beslissen of er iemand achter hem stond of niet."