Didier Deschamps denkt niet dat de veelbesproken handsbal van Thierry Henry uit 2009 nog een rol speelt bij de spelers van Frankrijk en Ierland die het zondag tegen elkaar opnemen in de achtste finales van het EK.

In de Ierse en Franse media wordt het incident van zeven jaar geleden nog breed uitgemeten. Henry stelde ploeggenoot Williams Gallas destijds met de hand in staat te scoren, waardoor Frankrijk ten koste van Ierland naar het WK ging.

"Het heeft denk ik geen invloed, op beide teams niet", aldus Deschamps een dag voor de onderlinge confrontatie in de achtste finales van het EK. "Ik zal het voorval in ieder geval niet aanhalen en ik denk mijn collega Martin O'Neill ook niet."

Volgens de 47-jarige Franse bonscoach is het simpelweg niet meer relevant om het voorval uit 2009 nog eens aan te halen. Hij wil zich met zijn ploeg op het huidige EK focussen.

"Revanche of wraak nemen gebeurt niet in topvoetbal, helemaal niet na zoveel jaar", zei Deschamps. "Beide teams zijn bezig aan een nieuw hoofdstuk."

O'Neill

Martin O'Neill, bondscoach van tegenstander Ierland, maakte zich druk om andere zaken. Hij vindt dat de Ierse fans met een aantal van 5.000 tickets is benadeeeld voor de wedstrijd tegen Frankrijk in Lyon, waar de totale capaciteit van het stadion 59.000 is.

"Ik heb een klacht over de verdeling van de tickets voor deze wedstrijd", liet O'Neill weten. "Dit is buiten alle proporties. Voor een stadion van deze omvang en met deze uitstraling is het voor ons of voor elk ander team in de achtste finales van het EK oneerlijk om minder dan 5.000 tickets voor de eigen fans beschikbaar te hebben."

O'Neill had nog wel een tip. "Ik vind dat de EK-organisatie extra pakketten aan kaarten moet achterhouden voor de twee ploegen die tegen elkaar in een EK-stadion gaan uitkomen. Frankrijk wist drie dagen eerder dan wij dat Lyon de volgende locatie zou zijn. Daar hebben de Franse fans van geprofiteerd. De ondersteuning zal daardoor in het stadion een tikje eenzijdig zijn."

De wedstrijd tussen thuisland Frankrijk en Ierland begint zondag om 15.00 uur in Lyon. Op dezelfde dag worden ook Duitsland-Slowakije (18.00 uur in Lille) en Hongarije-België (21.00 uur in Toulouse) gespeeld.