De Portugees Nani heeft het opgenomen voor zijn bekritiseerde ploeggenoot Cristiano Ronaldo. De aanvaller vindt alle kritiek op de aanvoerder niet terecht en denkt dat Ronaldo nog erg belangrijk gaat zijn voor de Portugezen.
 

De 30-jarige Nani was bij Manchester United enige tijd ploeggenoot van Ronaldo en samen vormen ze nu de aanval van Portugal. De huidige speler van Fenerbahçe vindt dat de topscorer aller tijden van Portugal zijn criticasters de mond heeft gesnoerd.

"De mensen moeten niet zo zeuren over hem. Hij is en blijft een fantastische speler. Op het moment dat iedereen het over hem had, liet hij het zien tegen Hongarije. Hij kreeg toen iedereen stil", zei Nani vrijdagavond op een persconferentie.

"Iedereen weet waar Ronaldo toe in staat is. Hij kan iedere wedstrijd voor ons beslissen."

Ronaldo begon matig aan het EK en kwam negatief in het nieuws omdat hij een microfoon van een verslaggever in het water gooide. In de laatste groepswedstrijd tegen Hongarije eiste hij op het veld een hoofdrol voor zich op met twee doelpunten. Door het 3-3 gelijkspel bereikte Portugal de achtste finales, waarin Kroatië zaterdagavond de tegenstander is.

"Het wordt een zware klus. Ook omdat we een dag minder rust hebben gehad", aldus Nani. "Maar we moeten geloven dat we iedereen kunnen verslaan. En dat geloof is er, mede dankzij Cristiano."