Jérôme Boateng heeft vrijdag de voorlaatste training van Duitsland voor het duel met Slowakije in de achtste finale van het EK overgeslagen. De verdediger had nog te veel last van een kuitblessure.

Bondscoach Joachim Löw heeft Boateng nog niet helemaal afgeschreven voor het duel van zondag in Lille. Hij hoopt hem zaterdag op de training goed te kunnen testen.

Boateng was één van de uitblinkers van Duitsland in de drie groepsduels op de Europese eindronde in Frankrijk. Hij vormde met Mats Hummels een sterk koppel centraal in de defensie van de wereldkampioen.

"Iedereen kent de kwaliteiten van Jérôme", aldus doelman Manuel Neuer, die ook bij Bayern München ploeggenoot is van Boateng, op een persconferentie. "We hopen allemaal dat hij kan spelen."

Duitsland tegen Slowakije begint zondag om 18.00 uur en wordt gespeeld in Lille.

Italië

Het is onzeker of Antonio Candreva maandag mee kan doen in de achtste finales tegen Spanje. De middenvelder heeft nog steeds last van een dijbeenblessure en trainde vrijdag los van de selectie.

Candreva liep de blessure op in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Zweden. De speler van Lazio ontbrak daarna in het afsluitende duel met Ierland.

Aanvaller Federico Bernardeschi sloot vrijdag weer aan bij de groep. Hij trainde donderdag nog in zijn eentje vanwege knieproblemen.