België lijkt aan de goede kant van het schema te zitten in de knock-outfase van het EK, maar bondscoach Marc Wilmots wil niets weten van een makkelijke loting voor zijn ploeg.

België zal zondag in Toulouse de grote favoriet zijn tegen Hongarije en dat is volgens Wilmots geen voordeel.

"Ik speel liever tegen Engeland en Spanje. Dan hebben we niks te verliezen", aldus de keuzeheer. "De pers doet maar alsof alles zo makkelijk zal zijn. Heb je Hongarije zien spelen tegen Portugal?"

De Hongaren speelden met 3-3 gelijk tegen de ploeg van Cristiano Ronaldo en eindigden zo met vijf punten ongeslagen als koploper van groep F. De Belgen werden door zeges op Ierland (3-0) en Zweden (1-0) en een nederlaag tegen Italië (2-0) tweede in groep E.

"Individueel heeft Hongarije met Dzsudzsak, Szalai en Nemeth goeie spelers", analyseert Wilmots de komende tegenstander. "Ze zijn snel, ze kunnen dribbelen, ze kunnen een actie maken en ze verdedigen voor hun leven. Geen enkele wedstrijd is gemakkelijk."

Video: Wilmots: 'Er zijn geen kleine voetballanden meer'

Feesten

De bondscoach was niet helemaal tevreden over het spel van de Rode Duivels tegen Zweden.

"Het moet nog beter. Ik zag woensdag mensen feesten in België. Zij dromen van de titel. Maar ja, dromen, dat is makkelijk hè? Dat kan iedereen. Dromen is mooi, maar ik wil realistisch zijn."

België neemt het bij een zege op Hongarije in de kwartfinales op tegen Wales of Noord-Ierland, die elkaar zaterdag in Parijs treffen. De Belgen kunnen pas in de finale favorieten als Duitsland, Spanje, Italië, Frankrijk of Engeland tegenkomen.

Spits Romelu Lukaku is dan ook ambitieus. "Persoonlijk ben ik het eens met de mensen die zeggen dat alles minder dan een halve finale een teleurstelling zou zijn."

Hongarije-België begint zondagavond om 21.00 uur. De achtste finales trappen zaterdag om 15.00 uur af met Zwitserland-Polen.