Bondscoach Vicente del Bosque van Spanje heeft donderdag op de eerste rustdag van het EK in Frankrijk zijn wisselspelers geroemd om hun professionele instelling.

''Het doet pijn om mannen als Koke, Thiago en Bartra niet vaker in te zetten. Hun positieve gedrag en ook de goede houding van de andere spelers die vooralsnog niet of weinig in actie komen, is spectaculair. Daar ben ik hen dankbaar voor'', liet Del Bosque weten.

De ervaren bondscoach van de titelhouder stelde in de groepsfase van het EK, afgesloten met de tweede plaats in poule D, steeds hetzelfde basisteam op.

Thiago en Koke moesten zich mede daardoor tot dusver tevreden stellen met korte invalbeurten. Marc Bartra kreeg bij het EK helemaal nog geen speelminuten. Hetzelfde geldt voor recordinternational Iker Casillas, die door David de Gea uit het Spaanse elftal is verdrongen.

Aanvaller Pedro dreigde eerder bij het EK nog wel met een vertrek naar huis als hij niet wat meer zou mogen spelen in Frankrijk. Dat waren volgens Del Bosque slechts wat ongelukkig geformuleerde woorden.