De Zweedse bondscoach Erik Hamren had graag op een andere manier afscheid genomen van het EK en zijn aanvoerder Zlatan Ibrahimovic.

België bleek in de laatste poulewedstrijd te sterk (1-0), waardoor het Franse avontuur voor Zweden strandde in de groepsfase. "Erg teleurstellend", treurde Hamren.

"Ik hoopte dat Zlatan op een mooiere manier af kon zwaaien", zei de keuzeheer over de 34-jarige spits, die dinsdag al liet optekenen dat hij er na het EK een punt achter zou zetten als international van Zweden.

"Dat geldt trouwens ook voor Andreas Isaksson en Kim Källström. Zij hebben alledrie over een lange periode heel goed gepresteerd en zetten nu een punt achter hun loopbaan voor Zweden."

Hamren, die vertrekt als bondscoach, verwacht niet dat Zweden op korte termijn over een nieuwe Ibrahimovic kan beschikken. "Nee, hij is bijzonder, uniek. Ik denk dat niet we in een klein land als Zweden een speler als Zlatan kunnen vinden."

Eer

Ondanks het roemloze afscheid voor het ervaren drietal was Hamren bijzonder trots op zijn elftal, dat het veldoverwicht niet wist om te zetten in goals tegen België.

"Voor de wedstrijd hadden we het over de eer om je land hier te mogen vertegenwoordigen. Ik had niets meer van ze kunnen verlangen, ik ben ondanks de nederlaag trots op ze."

Zweden eindigde als hekkensluiter in groep E. Groepswinnaar Italië, nummer twee België en ook nummer drie Ierland plaatsten zich wel voor de knock-outfase van het EK.