Cristiano Ronaldo heeft woensdag na de spectaculaire wedstrijd tussen Portugal en Hongarije op het EK (3-3) geen vragen beantwoord van de aanwezige pers. Alleen een mediavertegenwoordiger van de UEFA mocht de uitblinker kort ondervragen.

"Zij hebben dat besloten, niet ik", zo verdedigde Ronaldo zich, daarbij wijzend naar de perschef van de Portugezen.

"Het was een krankzinnige wedstrijd", zei de captain, die werd verkozen tot beste speler van de wedstrijd, nog wel voor de camera van de UEFA.

"We waren in principe drie keer uitgeschakeld, we moesten de hele wedstrijd in de achtervolging. Maar het belangrijkste doel was om ons te kwalificeren voor de knock-outfase en dat is gelukt."

Eerder op woensdag dook een filmpje op waarin te zien was dat Ronaldo een microfoon van een verslaggever pakte en in het water gooide. Hij wilde bij de ochtendwandeling van de Portugese selectie niet gestoord worden door de media.

Video: Ronaldo gooit microfoon weg

Records

Mede dankzij de twee doelpunten van Ronaldo plaatste Portugal zich voor de achtste finales. Daarin is Kroatië de tegenstander.

"Dat is een heel sterk team", aldus de 31-jarige aanvaller. "Ze hebben heel goede spelers en niet elk elftal weet Spanje te verslaan, dus we respecteren Kroatië. Maar we weten ook wat onze sterke punten zijn en wat wij kunnen."

Bondscoach Fernando Santos prees zijn vedette na afloop van de wedstrijd tegen Hongarije. "Dit is waar het om draait bij Cristiano. Hij moet scoren, want hij is een winnaar. Deze wedstrijd heeft zijn vertrouwen vergroot voor het duel met Kroatië."

Ronaldo vestigde ook twee records in Lyon: hij is met zeventien duels de speler met de meeste EK-wedstrijden achter zijn naam en hij is de eerste voetballer die op vier verschillende EK's wist te scoren.