Sergio Ramos wil dat Spanje niet te lang blijft piekeren over de nederlaag tegen Kroatië (2-1) waardoor de titelverdediger zich niet tot groepswinnaar kroonde op het EK.

Als nummer twee in groep D moet Spanje het in de achtste finales opnemen tegen Italië, een herhaling van de finale van 2012.

"We moeten deze bladzijde snel omslaan en dit vergeten", reageerde Ramos na afloop in Bordeaux. "Maar we moeten er wel van leren, zodat we niet dezelfde fout maken in de volgende ronde."

Met nog een kleine twintig minuten op de klok kreeg Spanje een penalty van scheidsrechter Björn Kuipers. De verdediger faalde oog in oog met Danijel Subasic, maar maakte zich daar niet al te druk om. "Ik mis liever in de groepsfase dan in de knock-outfase."

Maandag begint het toernooi volgens Ramos namelijk pas echt voor de titelverdediger. "Nu moeten we het tegen de favorieten opnemen. Maar als je kampioen wilt worden, moet je iedereen kunnen verslaan."

Del Bosque

Bondscoach Vicente del Bosque hoopt dat zijn ploeg maandag weer vol vertrouwen aan de aftrap staat tegen Italië, dat al zeker is van groepswinst in poule E.

"We moeten onszelf nu zo snel mogelijk oprapen na deze teleurstelling, zodat we maandag weer volledig fris zijn. De spelers brachten geen woord uit in de kleedkamer, want ze houden niet van verliezen."

Over het spel zelf was Del Bosque redelijk tevreden. "We hadden de wedstrijd onder controle en speelden vrij aardig. Aan het einde verloren we alleen even de concentratie."