Turkije blijft na een overwinning in de afsluitende groepswedstrijd tegen Tsjechië (2-0) uitzicht houden op een plek in de achtste finales van het EK.

Door de zege eindigden de Turken na nederlagen tegen Kroatië (1-0) en Spanje (3-0) met drie punten op de derde plaats in groep D.

Tsjechië besloot de groepsfase met één punt (2-2 tegen Kroatië) en is uitgeschakeld voor de Europese titelstrijd in Frankrijk.

Burak Yilmaz opende al na tien minuten al de score in Lens. De spits begon na kritiek op zijn spel getergd aan het duel en kon al vroeg binnentikken na voorbereidend werk van Emre Mor.

Tsjechië ging daarna serieus op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er ondanks de aanvallende intenties niet in om het net te vinden. De Turkse doelman Volkan Babacan bracht knap redding op inzetten van onder anderen Tomas Necid (ex-PEC Zwolle), Pavel Kaderabek en Jaroslav Plasil.

Halverwege de tweede helft verdubbelde Turkije aan de overkant de marge. Ozan Tufan werd na 65 minuten bediend door Mehmet Topal en passeerde de Tsjechische doelman Petr Cech: 2-0.

In het restant wist de ploeg van bondscoach Fatih Terim stand te houden, waardoor de Turken nog een dag mogen hopen op een vervolg in Frankrijk.