Vitaly Mutko wil bondscoach Leonid Slutsky niet kwijt na het teleurstellende optreden van Rusland op het EK.

De minister van sport en voorzitter van de nationale voetbalbond wil dat de oefenmeester in de aanloop naar het WK over twee jaar in eigen land zijn nationale ploeg blijft trainen.

Rusland haalde slechts één punt uit drie wedstrijden op het EK en is al uitgeschakeld. Slutsky speculeerde maandag na de nederlaag tegen Wales nog nadrukkelijk over een afscheid. "Ik neem de volledige verantwoordelijkheid. Na een toernooi als dit moet iemand anders de leiding nemen."

"Ik wil mijn excuses aanbieden aan de supporters. We speelden slecht en verdienden om te verliezen. We zijn op elk terrein afgetroefd", zei Slutsky over het duel met Wales (3-0 nederlaag).

CSKA Moskou

Slutsky is nog geen jaar bondscoach en combineerde die functie met zijn baan als trainer van CSKA Moskou. Hij werd in de zomer van 2015 aangesteld als opvolger van de Italiaan Fabio Capello, die werd weggestuurd wegens matige resultaten in de kwalificatiereeks voor het EK.

De 45-jarige Rus leidde zijn land toch naar de Europese eindronde, maar boekte daar weinig succes. Alleen tegen Engeland (1-1) werd een puntje gepakt.