Duitsland sloot de poulefase op het EK dinsdag af als groepswinnaar, maar de spelers en bondscoach Joachim Löw baalden vooral van de gemiste kansen tegen Noord-Ierland (1-0 winst).

"Daar hadden we veel overtuigender mee om moeten springen", kraakte Löw na afloop van de eenvoudige overwinning een kritische noot.

"Als je in de knock-outfase maar een paar kansen krijgt, moet je die benutten. Daar mag je niet slordig mee omspringen. We moeten meer scoren en hadden vandaag halverwege ook al met 3-0 of 4-0 voor moeten staan."

Toch was de keuzeheer wel te spreken over het spel van 'Die Mannschaft'. "We hebben veel goede kansen gecreëerd en ook weinig weggegeven. Het was qua spel allemaal prima, maar voor de goal moeten we gewoon efficiënter zijn."

Ook Mario Gomez, matchwinner in Parijs, maakt zich enigszins zorgen over het gebrek aan doelpunten bij de wereldkampioen. "Dat is al vanaf de eerste wedstrijd het probleem. We benutten onze kansen niet, maar we zijn wel groepswinnaar."

Thomas Müller kwam opnieuw niet tot scoren. "Het wil maar niet lukken voor het doel", analyseerde de aanvaller. "Ik had al samen met Gareth Bale bovenaan de topscorerslijst moeten staan."