Bondscoach Marc Wilmots van België weet nog niet of hij woensdag in het laatste groepsduel met Zweden op het EK een beroep doet op Mousa Dembélé en Yannick Carrasco.

"Er staat nog een vraagteken achter hun naam'', vertelde Wilmots dinsdag voor de laatste training van zijn ploeg voor het duel in Nice.

Dembélé en Carrasco kwamen niet helemaal fit uit het laatste duel met Ierland (3-0), toen ze mochten beginnen. Het duo startte op de bank tegen Italië, de viervoudig wereldkampioen die na twee overwinningen al zeker is van de groepswinst.

België, dat met 2-0 verloor van de Italianen, heeft een gelijkspel nodig voor de tweede plaats in de poule. "Maar daar gaan we niet op spelen'', zei Wilmots. "Want dan krijg je vaak in de laatste minuut de deksel op de neus.''

Ibrahimovic

De oefenmeester waarschuwde voor Zweden, waar Zlatan Ibrahimovic dinsdag liet weten dat hij misschien wel voor zijn laatste interland staat. De sterspeler houdt het na het EK voor gezien als international.

"Dat maakt het allemaal heel emotioneel'', zei Wilmots. "Dat zegt hij niet voor niets nu. Zij gaan er nog alles doen om ook verder te gaan op dit EK.''

Zweden staat na twee EK-duels op één punt, net als Ierland. België heeft drie punten.