Voetbal

Bale euforisch na behalen van achtste finales met Wales

De ruime zege op Rusland en de groepswinst van Wales op het EK zorgden maandag voor een euforische stemming bij sterspeler Gareth Bale. 

De aanvaller van Real Madrid nam tegen de Russen (3-0) het derde doelpunt voor zijn rekening en is op het EK nu topscorer met drie doelpunten.

"Natuurlijk wisten we dat alles om deze wedstrijd ging. We hadden alles in eigen hand. Dat hebben we elkaar voor de wedstrijd ook gezegd", zei Bale. "We moesten er voor gaan, onszelf vermaken en geen spijt krijgen."

De Welshman was niet alleen te spreken over zijn eigen spel, maar ook over dat van de rest van de ploeg. "De manier waarop we hebben gespeeld was het beste tot nu toe", stelde hij.

"En wat zijn we fantastisch gesteund. Ik wil de fans hier op de tribune en thuis bedanken. En nu gaan we door", zei Bale over de steun die het team krijgt tijdens het EK-debuut.

Opvulling

Volgens Bale had de Welshe ploeg vooraf al afgesproken om niet als opvulling naar Frankrijk te gaan. "We wilden echt iets neerzetten. En nu gaan we door met groepswinst. Een beter resultaat kan niet."

Zaterdag speelt Wales de achtste finale in Parijs tegen een van de beste nummers drie.

Lees meer over:
Tip de redactie