Voetbal

Franse grasbond wijst naar UEFA na kritiek op slechte EK-velden

Franse grasspecialisten hebben maandag hun ongenoegen geuit richting de UEFA. Dit naar aanleiding van klachten van de bond over een aantal velden in EK-stadions.

Het gaat om de velden in de stadions in Marseille, Lille en Nice. Volgens de specialisten uit Frankrijk is de slechte staat van de grasmatten hen niet aan te schrijven. 

De Europese voetbalbond zou de specialisten volledig hebben genegeerd en verkeerd gras hebben aan laten leggen. "Niet toevallig zijn daar de grootse problemen'', bracht de beledigde Franse grasassociatie SFG in een verklaring naar buiten.

Toernooidirecteur Martin Kallen uitte vrijdag namens de UEFA zijn ongenoegen over de slechte gesteldheid van de velden in de EK-stadions en wees met de beschuldigende vinger naar de stadioneigenaren en de clubs.

''Een schandelijke manier om hun straatje schoon te vegen en de Franse grasspecialisten in diskrediet te bregen. Alle velden in de Franse stadions verkeerden aan het einde van het seizoen in topconditie, maar de UEFA vond het nodig zelf een adviseur aan te wijzen en hij heeft de problemen veroorzaakt."

Lees meer over:
Tip de redactie