Voetbal

Pedro biedt excuses aan voor uitspraken over verlaten van EK

Aanvaller Pedro dreigde maandag het EK in Frankrjk te verlaten als hij niet meer speeltijd zou krijgen in de Spaanse ploeg. Later op de dag bood hij zijn excuses aan voor die uitspraak.

Een rol als reserve is zijn tijd niet waard, vertelde Pedro aanvankelijk op de Spaanse televisie. "Als er niks verandert, dan is het niet de moeite waard om nog langer te blijven", zei de aanvaller van Chelsea. 

In een gesprek met de bondscoach Vicente del Bosque kwam hij daar later op de dag al op terug.

"Ik heb met hem gesproken en hij wilde met niemand ruzie maken, maar meer hoef ik niet te zeggen. De sfeer is goed", zei Del Bosque op de persconferentie van het Spaanse elftal.

"Het is goed dat hij praat, dat is zijn recht. En het is mogelijk dat niet spelen tot problemen leidt. Maar hij is van waarde in het team en een bruikbare speler."

Invalbeurt

Pedro debuteerde in 2010 in het Spaanse nationale team en maakt zeventien doelpunten in 58 interlands. Hij vierde met zijn land eerder de wereldtitel in 2010 en de Europese titel in 2012.

De voormalig speler van FC Barcelona moest op het EK tot dusver genoegen nemen met een korte invalbeurt tegen Tsjechië. David Silva en Nolito kregen vooralsnog de voorkeur van Del Bosque in de Spaanse voorhoede.

Titelverdediger Spanje heeft zich met twee zeges al geplaatst voor de achtste finales en speelt dinsdag de laatste groepswedstrijd tegen Kroatië in Bordeaux.

Lees meer over:
Tip de redactie