Voetbal

Roy Keane vindt dat Ierse ploeg 'meer ballen moet tonen'

Assistent-bondscoach Roy Keane vindt dat de Ierse ploeg op het EK in Frankrijk meer met ziel en zaligheid moet spelen dan het tot nu toe heeft gedaan.

In groep E speelde Ierland tot nu toe gelijk tegen Zweden (1-1) en verloor het van België (3-0). Volgens Keane had er in die wedstrijden door de Ieren best wat vaker een tik mogen worden uitgedeeld.

"Het is geen misdaad. Je kunt een gele of een rode kaart krijgen, maar het team zou er door kunnen winnen. Je moet je opofferen voor de ploeg. Wat denk je dat ik zou doen?", aldus de 44-jarige Keane.

"Soms moet je ballen tonen. Ik heb het al vaker gezegd, dit is een mannensport. Er moet moedig gespeeld worden en dat betekent niet alleen het schoppen van tegenstanders. Je moet de bal willen hebben, zelfs als je het soms eigenlijk niet wilt."

De voormalig middenvelder van Manchester United zag bij een andere groepswedstrijd, België-Italië, dat de Italianen de mentaliteit toonden die hij ook graag bij Ierland zou zien.

"Een Belg brak uit en die Italiaan sprong over zijn rug om de bal uiteindelijk over de zijlijn te schieten. Ze weten wat er gevraagd wordt en zo moeten wij ook meer zijn. We zijn hier niet om vrienden te maken, dat laten we aan de fans over."

Italië

Woensdag speelt Ierland in Lille de laatste groepswedstrijd tegen Italië. Alleen bij winst maakt de ploeg van bondscoach Martin O'Neill nog kans op het bereiken van de achtste finales.

"Het is geen onmogelijke opdracht. We hebben Italië eerder verslagen en nog niet zo lang geleden wonnen we met deze spelers ook van Duitsland", aldus Keane.

In groep E is Italë met zes punten uit de eerste twee duels al zeker van de knock-outfase. België en Zweden staan tweede en derde met respectievelijk drie en een punt. Nummer vier Ierland heeft net als de Zweden een punt.

Lees meer over:
Tip de redactie