Kroatische voetbalbond krijgt 100.000 euro boete voor wangedrag fans

De UEFA heeft de Kroatische voetbalbond maandag een boete van 100.000 euro opgelegd vanwege het wangedrag van de Kroatische fans in het duel van hun land met Tsjechië op het EK.

De Europese voetbalbond heeft de Kroaten verder ten strengste verboden kaartjes te verkopen aan fans die te boek staan als hooligans.

De wedstrijd in Saint-Etienne (2-2) werd vrijdag in de slotfase korte tijd stilgelegd toen de supporters van Kroatië vuurwerk op het veld gooiden. Een steward werd bij het verwijderen van de fakkels bijna getroffen door een vuurwerkbom.

Volgens de Europese voetbalbond maakte de aanhang zich ook schuldig aan het gooien van voorwerpen, het veroorzaken van rellen en racistisch gedrag. Tijdens de vuurwerkincidenten raakten Kroatische fans op de tribunes slaags met elkaar.

Kroatië verspeelde tegen de Tsjechen een 2-0 voorsprong. De gelijkmaker kwam in blessuretijd tot stand uit een strafschop.

Rusland

Eerder werd de Russische voetbalbond door de UEFA al bestraft voor het wangedrag van de supporters. De Russen incasseerden een voorwaardelijke diskwalificatie en een boete van 150.000 euro.

Russische hooligans staken in de wedstrijd tegen Engeland in Marseille vuurwerk af, gingen op de vuist met Engelse supporters en vertoonden racistisch gedrag.

Lees meer over:
Tip de redactie