Voetbal

Bondscoach Coleman noemt EK 'openbaring' voor debutant Wales

Wales plaatst zich maandagavond bij een zege op Rusland op zijn eerste EK direct voor de knock-outfase, maar volgens bondscoach Chris Coleman is het toernooi in Frankrijk ongeacht het resultaat in het laatste groepsduel geslaagd.

"Deze spelersgroep, dit team, kan niet verliezen, wanneer we ook naar huis gaan. We hebben namelijk zoveel ervaring opgedaan", aldus Coleman.

"Normaal gesproken spelen we in juni een vriendschappelijk wedstrijd tegen bijvoorbeeld Nederland dat zich voorbereidt op een groot toernooi. Nu zijn we er zelf bij op het EK en dit team verdient alle lof dat het krijgt. En het is nog niet klaar voor ons."

De Britse ploeg van sterspeler Gareth Bale won in zijn eerste wedstrijd met 2-1 van Slowakije en verloor vervolgens met dezelfde cijfers van Engeland. Een overwinning op Rusland verzekert Wales van een plek in de achtste finales en ook een gelijkspel kan genoeg zijn.

"We hebben een fantastische uitgangspositie", stelt Coleman. "Dit team heeft de potentie om verder te geraken, we hebben alles om naar uit te kijken en er komt nog meer aan."

"Maar of we ons nu kwalificeren voor de laatste zestien of niet, dit zal sowieso niet het einde van de reis zijn voor dit team. Dit toernooi is een openbaring voor ons en onze spelers hebben het tot nu toe geweldig gedaan."

Allen

Middenvelder Joe Allen heeft er alle vertrouwen in dat Wales zich maandagavond zal plaatsen voor de achtste finales. "En wie weet wat er dan nog kan gebeuren."

Volgens de speler van Liverpool zal zijn ploeg zich tijdens het duel met Rusland niet bezighouden met de wedstrijd tussen koploper Engeland en Slowakije, dat net als Wales drie punten heeft na twee wedstrijden. Beide duels beginnen om 21.00 uur.

"We zullen niet voor een punt gaan", benadrukt Allen. "We willen de wedstrijd onder controle houden en vooral zelf goed spelen."

Tip de redactie