Voetbal

Bondscoach Deschamps erkent dat spel Frankrijk beter kan

Bondscoach Didier Deschamps kan zich wel vinden in de kritiek op het Franse elftal tijdens het EK dat zijn ploeg nog niet heeft laten zien waartoe het in staat is.

'Les Bleus' waren na twee groepsduels al zeker van de volgende ronde en sloten de groepsfase zondagavond met een gelijkspel tegen Zwitserland (0-0).

"De resultaten zijn goed. Maar ik ben ook niet blind, ik zie heus wel dat we beter kunnen voetballen", aldus de 47-jarige Deschamps. De oud-verdediger kijkt uit naar de rest van het EK. Het is nog niet bekend wie Frankrijk nu treft.

"We hebben deel één achter de rug, nu begint een tweede competitie voor ons'', zei hij. "We hebben een week om ons voor te bereiden op het volgende duel."

Deschamps vond wel dat Frankrijk zondag de drie punten verdiende. "Met een beetje meer geluk hadden we van Zwitserland gewonnen, het zegt genoeg dat hun keeper werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd."

Pogba

Middenvelder Paul Pogba maakte tegen Zwitserland een getergde indruk. De speler van Juventus was een paar keer dicht bij een doelpunt en leek revanche te willen nemen voor het feit dat hij tijdens het tweede groepsduel met Albanië op de bank moest plaatsnemen.

"Ach, ik heb geen zin om te praten en te reageren op kritiek. Ik houd van voetballen en speel voor het team", zei hij na de wedstrijd tegen de Zwitsers. "We zijn blij met de eerste plaats in de groep. Ons avontuur gaat verder."

Frankrijk eindigde in groep A als eerste met zeven punten, voor Zwitserland (vijf punten). Albanië veroverde drie punten en mag als nummer drie nog hopen op de volgende ronde. Roemenië is met slechts een punt uitgeschakeld.

Tip de redactie