Voetbal

Kroatië waarschijnlijk zonder Modric in laatste groepsduel met Spanje

Kroatië moet het dinsdag in de laatste groepswedstrijd op het EK tegen Spanje waarschijnlijk stellen zonder Luka Modric. De middenvelder kampt met een liesblessure.

De 30-jarige Modric werd vrijdag tijdens Tsjechië-Kroatië (2-2) in de tweede helft gewisseld. "Zijn lies is verrekt. Hij traint de komende dagen niet voluit en speelt waarschijnlijk niet tegen Spanje", aldus teamdokter Boris Nemec.

Ook het meespelen van verdediger Vedran Corluka tegen de Spanjaarden is nog twijfelachtig. Hij liep in de eerste groepswedstrijd tegen Turkije (1-0 winst) een hoofdblessure op en speelde tegen Tsjechië met hoofdbescherming. 

In groep D is Spanje met twee zeges al zeker van de volgende ronde op het EK. Kroatië is de nummer twee met vier punten. Tsjechië staat derde met een punt en Turkije is als nummer vier nog puntloos.

Rosicky

Voor de Tsjech Tomas Rosicky zit het EK er al op. De hamstringblessure die de spelmaker van Arsenal vrijdag opliep tegen Kroatië (2-2) houdt hem drie tot zes weken aan de kant.

Uit een MRI-scan bleek zaterdag dat er een scheurtje in de spier zit, waardoor Rosicky dit EK niet meer in actie kan komen. De aanvoerder blijft wel bij de selectie om zijn ploeggenoten te steunen in de laatste groepswedstrijd tegen Turkije.

Rosicky kwam dit seizoen door blessureleed al slechts één keer in actie voor zijn club Arsenal. Toch nam bondscoach Pavel Vrba hem op in zijn EK-selectie.

Tip de redactie