Voetbal

UEFA begint onderzoek naar wangedrag Kroatische supporters

De disciplinaire commissie van de UEFA is zaterdag een onderzoek gestart naar wangedrag van Kroatische supporters tijdens het EK-duel met Tsjechië (2-2).

De wedstrijd in Saint-Etienne (2-2) werd vrijdag na 86 minuten zelfs even stilgelegd door de Engelse arbitrage.

Kroatië leidde met 2-1 toen er vanuit een hoek van het stadion, waar veel Kroatische fans verbleven, brandend en ontploffend vuurwerk op het veld werd gegooid. Ook ontstonden flinke vechtpartijen op de tribunes.

Kroatische spelers wisten de eigen aanhang enigszins te kalmeren. Na ongeveer vijf minuten kon de wedstrijd worden hervat, met de niet meer verwachte gelijkmaker van Tsjechië in de extra tijd als pijnlijk gevolg voor Kroatië.

Turkije

Turkije moet eveneens vrezen voor een geldboete van de UEFA. Turkse supporters staken vrijdagavond vuurwerk af tijdens het door hun ploeg verloren duel met Spanje (3-0). Ook gooiden ze vuurwerk op het veld. Enkele fans zouden ook het speelveld hebben betreden.

DE UEFA legde eerder op dit EK Rusland een voorwaardelijke schorsing en een boete van 150.000 euro op. Russische supporters gingen in de slotfase van het duel met Engeland in Marseille op de vuist met Britten.

Lees meer over:
Tip de redactie