Voetbal

Turkse bondscoach Terim en Iniesta in de bres voor uitgefloten Turan

De Turkse vedette Arda Turan heeft bijval gekregen van zijn bondscoach Fatih Terim en Andrés Iniesta nadat hij vrijdag werd uitgefloten door de eigen aanhang in Nice.

Turkije kon na de eerdere nederlaag tegen Kroatië ook geen potten breken tegen Spanje en moest met 3-0 buigen voor de regerend Europees kampioen.

Turan was vervolgens de gebeten hond bij de aanwezige Turkse fans. "Het was heel pijnlijk om Arda door onze eigen supporters uitgefloten te zien worden", reageerde bondscoach Terim op het incident in de Allianz Riviera.

"Hij is een van onze belangrijkste spelers. Dit is echt onacceptabel en mag niet gebeuren. Niemand verdient zoiets en het had ook een negatieve invloed op ons spel."

Ook tegenstander Iniesta, ploeggenoot van Turan bij FC Barcelona, had te doen met de 29-jarige spelmaker.

"Ik vind het echt heel vervelend voor hem, het is moeilijk om te leven met een fluitconcert van je eigen fans. Na de wedstrijd heb ik al geprobeerd om hem wat moed in te spreken, want hij is mijn vriend."

Euforie

Over de wedstrijd zelf was uitblinker Iniesta wel zeer te spreken. "We halen als team een erg hoog niveau en de sfeer binnen de ploeg is goed. Daar moeten we gebruik van blijven maken."

Spanje begon het EK met een moeizame 1-0 zege op Tsjechië en is met zes punten uit twee groepswedstrijden al zeker van een plek in de achtste finales in Frankrijk. "We zijn er nog lang niet, want er is nog een lange weg te gaan, maar we hebben wel al een flinke stap gezet."

Ook bondscoach Vicente del Bosque temperde de euforie. "We hebben ons eerste doel bereikt met kwalificatie voor de knock-outfase. Dat is perfect, maar we hebben nog helemaal niets gewonnen."

Spanje sluit de groepsfase dinsdag af tegen Kroatië, dat vrijdag in de slotfase een comfortabele voorsprong weggaf tegen Tsjechië (2-2).

Tip de redactie