EK-wedstrijd Tsjechië-Kroatië kort stilgelegd vanwege vuurwerk

De EK-wedstrijd tussen Tsjechië en Kroatië heeft vrijdag enkele minuten stilgelegen, omdat er in de 86e minuut vuurwerk op het veld werd gegooid.

Het vuurwerk leek afkomstig uit een vak vol Kroatische supporters. Ook een steward werd geraakt door een stuk vuurwerk dat vanaf de tribunes werd gegooid.

Na een oponthoud van ongeveer vijf minuten, waarbij vechtpartijen op de tribunes ontstonden, hervatte scheidsrechter Mark Clattenburg de wedstrijd in Saint-Etienne.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2, doordat Tsjechië in de blessuretijd op gelijke hoogte kwam via een penalty.

De politie heeft ook aanhoudingen verricht voorafgaand aan het duel tussen Spanje en Turkije vrijdagavond. Drie Spaanse fans werden opgepakt omdat ze vlaggen met neo-nazi symbolen bij zich droegen. Ook hield de politie drie supporters aan die fakkels het stadion in wilden nemen.

Rusland

Eerder op dit EK werd het duel tussen Rusland en Engeland al ontsierd door ongeregeldheden. Zo braken er rellen rond die wedstrijd in Marseille uit en staken de Russen vuurwerk af.

De UEFA bestrafte Rusland met een voorwaardelijke diskwalificatie. Die straf geldt voor de rest van het toernooi.

Mochten de Russische supporters zich nogmaals misdragen in de stadions, dan wordt het nationale elftal uit het toernooi gezet.

Lees meer over:
Tip de redactie