Invallers Sturridge en Vardy helpen Engeland op valreep langs Wales

Engeland heeft donderdag het EK-duel met Wales gewonnen. Daniel Sturridge schoot zijn ploeg in Lens in de blessuretijd naar de winst: 2-1

Het doelpunt van Sturridge was het eindresultaat van een slotoffensief van Engeland, dat gedurende de hele wedstrijd zonder echt goed te spelen de bovenliggende partij was. 

Wales kwam vlak voor rust tegen de verhoudingen in op voorsprong door een vrije trap van Gareth Bale. De sterspeler van Real Madrid schoot de bal van dertig meter over de muur in de rechterhoek, waarbij de Engelse doelman Joe Hart er niet goed uit zag. Het dwong Engeland tot een inhaalrace. 

Wissels in de rust van de Engelse bondscoach Roy Hodgson pakten goed uit. Harry Kane moest plaatsmaken voor Jamie Vardy en dat bleek een succes. De topscorer van Leicester City maakte vijf minuten na zijn invalbeurt de openingstreffer van Bale ongedaan. 

Engeland ging daarna op zoek naar de winnende treffer, maar moest daar lang op wachten. Onder meer de in de rust ingevallen Sturridge miste enkele kansen. De Engelse ploeg had het tegen de gegroepeerd verdedigende Welshmen lastig om een gaatje te vinden en was bovendien vaak slordig in de eindpass.

Bale was in de tweede helft onzichtbaar bij Wales, dat slecht sporadisch tot een aanval kwam en vooral veel strijd leverde om de Engelsen van het doel van keeper Hennessy weg te houden. 

Slotminuten

Het duurde dan ook tot de slotminuten tot Sturridge een aanval via Vardy afrondde in de korte hoek. Het betekende een verdiende zege voor Engeland, ondanks dat het spel niet altijd even goed was te noemen. 

Door het goede optreden van Vardy in de tweede helft zal de druk op Hodgson toenemen om de revelatie van Leicester City een basisplaats te geven. Kane had twee keer een basisplaats, maar wist zijn stempel geenszins op het spel van de Engelsen te drukken. 

Bij Engeland viel ook Marcus Rashford (18) nog in. Het talent van Manchester United was daarmee de jongste speler ooit van Engeland op een EK. 

De ploeg van Hodgson gaat door de winst aan kop in groep B. Wales en Slowakije delen de tweede plaats, nadat de Slowaken woensdag al van Rusland wonnen (2-1). De Russen spelen maandag tegen Wales. Engeland neemt het dan op tegen Slowakije.

Tip de redactie