Griezmann blij met 'revanche' bij achtstefinalist Frankrijk

Antoine Griezmann was woensdag de grote man bij Frankrijk door het gastland in de slotfase op voorsprong te zetten tegen Albanië en zo de basis te leggen voor de zege (2-0) en plaatsing voor de knock-outfase op het EK.

"Dit is mijn revanche voor de wedstrijd van vrijdag", doelt de 25-jarige aanvaller op het openingsduel met Roemenië, waarin hij geen potten wist te breken en halverwege de tweede helft werd gewisseld door bondscoach Didier Deschamps.

Woensdag moest Griezmann op de bank beginnen in Marseille. Met nog een minuut of 25 op de klok werd hij binnen de lijnen gebracht voor Kingsley Coman, om in de negentigste minuut de bevrijdende 1-0 binnen te koppen in het Stade Vélodrome.

"Dit doet me echt heel veel", jubelde Griezmann. "Ik ben ontzettend blij en gelukkig, vooral ook omdat mijn familie op de tribune zat."

De aanvaller van Atletico Madrid nam het Deschamps niet kwalijk dat hij niet mocht starten. "Hij heeft 23 spelers tot zijn beschikking en moet daar het beste van maken. Hij seinde me voor rust al in dat ik me klaar moest maken om in te vallen."

"Ik heb mijn uiterste best gedaan als invaller en ik denk dat mijn goal wel goed voor me uit zal pakken. Ik moet nu gewoon keihard blijven werken en me blijven bewijzen. Te beginnen zondag, wanneer we de eerste plaats veilig willen stellen tegen Zwitserland."

Belangrijk

De andere doelpuntenmaker, Dimitri Payet, was niet verrast door de succesvolle invalbeurt van Griezmann. "We hadden het er vorige week nog over dat iedereen binnen deze groep belangrijk is. Daar wordt vaak aan getwijfeld, maar dat hebben we vandaag weer bewezen."

Bondscoach Deschamps prees zich ook gelukkig met zijn wissels. "De invallers maakten het verschil. Maar alle spelers hebben met het hart gespeeld. Zeker in de tweede helft legden ze hun ziel en zaligheid erin."

Met zes punten uit twee groepsduels zijn 'Les Bleus' al zeker van een plek bij de laatste zestien. "We zijn gekwalificeerd. De laatste wedstrijd tegen Zwitserland is nog wel belangrijk, maar ik ben tevreden."

Tip de redactie