Voetbal

Russische bondscoach denkt dat onrust 'geen effect' op team heeft

Rusland is niet afgeleid door het geweld van eigen fans tijdens het EK, denkt de Russische bondscoach Leonid Slutsky.

Door de nederlaag tegen Slowakije (2-1) staan de Russen er sportief slecht voor. "Maar de onrust heeft geen effect op het team gehad", beweerde de keuzeheer.

Na de aansluitingstreffer van Denis Glushakov werd er door Russen vuurwerk afgestoken in het stadion, al is dat incident niet zwaar genoeg om de voorwaardelijke uitsluiting in een onvoorwaardelijke om te zetten.

Van zware misdragingen als tegen Engeland (1-1) was namelijk geen sprake.

Sportief gezien had Slutsky meer reden tot klagen. Hij kondigde voor de laatste groepswedstrijd tegen Wales wijzigingen aan.

"Dat is allemaal goed mogelijk. We hebben alle tijd om de wedstrijd te analyseren. Ieder team in onze groep kan nog door of uitgeschakeld worden. We blijven tot het eind strijden."

Oproep

Dinsdag deed Slutsky al een oproep aan de Russische fans. "We hebben jullie steun nodig maar richt je alleen op legale ondersteuning. We mogen niet het gevaar lopen om gediskwalificeerd te worden", zei de trainer na het nieuws van de voorwaardelijke uitsluiting van de Russen.

Mochten de Russische supporters zich nogmaals misdragen in de stadions, dan wordt het nationale team uit het EK gezet.

Slutsky heeft het volste vertrouwen in de supporters. "We weten zeker dat we niet gediskwalificeerd worden. Onze fans zullen zich gedragen en niemand reden geven om ons uit het toernooi te gooien."

Rusland speelt maandag om 21.00 uur zijn laatste poulewedstrijd tegen Wales.

Tip de redactie