Voetbal

Polen mist geblesseerde doelman Szczesny tegen Duitsland

Doelman Wojciech Szczesny mist de wedstrijd van Polen tegen Duitsland van donderdag. De 26-jarige keeper is niet fit genoeg, nadat hij in de openingswedstrijd tegen Noord-Ierland (1-0) geblesseerd raakte aan een bovenbeen.

''Er is geen kans dat hij meespeelt'', zei bondscoach Adam Nawalka woensdag. Hoe lang Szczesny aan de kant staat is niet bekend. ''Dat kunnen we nog niet zeggen. Hopelijk kan hij tegen Oekraïne wel spelen'', aldus Nawalka.

Szczesny kwam hard in aanraking met tegenstander Kyle Lafferty.

De plek van Szczesny onder de lat wordt zeer waarschijnlijk overgenomen door Lukasz Fabianski. Ook Artur Boruc zit als reservekeeper in de Poolse selectie.

Hummels

Bij Duitsland miste Mats Hummels de openingswedstrijd. Bondscoach Joachim Löw weet nog niet of de 27-jarige verdediger er tegen Polen wel bij is.

''Ik neem geen risico met hem als hij zich niet 100 procent fit voelt. We kijken woensdagavond na de training samen met de medische staf hoe het met hem gaat.''

Hummels werd tegen Oekraïne vervangen door Shkodran Mustafi, die prompt de openingstreffer maakte. Invaller Bastian Schweinsteiger, net als Hummels niet okselfris, bepaalde de eindstand op 2-0.

De middenvelder zal ook tegen Polen niet de negentig minuten volmaken. ''Hij maakt elke dag progressie, maar hij mist nog wat kracht'', aldus Löw.

Donderdag treffen de landen elkaar om 21.00 uur in het Stade de France in Parijs. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bjorn Kuipers.

Tip de redactie