Voetbal

Podolski verwacht zwaar duel voor Duitsland tegen Polen

Lukas Podolski verwacht veel van Polen op het EK. De aanvaller van Duitsland denkt dan ook dat zijn team woensdag in de tweede poulewedstrijd beter zal moeten spelen dan tegen Oekraïne het geval was. 

Podolski vindt dat Polen zich de laatste jaren goed heeft ontwikkeld een talentvol team heeft staan. "We gaan de komende jaren nog veel van dat elftal horen. Tegen ons verwacht ik wel dat ze het erg lastig zullen krijgen, maar ze zijn een goede concurrent."

"Ik hoop dat wij als eerste in de groep eindigen, maar Polen als tweede door zou zeker leuk zijn", vervolgt de Galatasaray-speler, die zelf in Polen werd geboren.

"Om als eerste te eindigen moeten we wel beter gaan spelen. We moeten meer balbezit hebben en veel consequenter zijn", vervolgt Podolski op een persconferentie.

Boateng

Zijn teamgenoot, Jerome Boateng, denkt dat Duitsland vooral verdedigend alert moet zijn. "Polen heeft een geweldige aanval. Met Robert Lewandowski speel ik natuurlijk samen bij Bayern München, maar ik heb ook al vaker tegenover hem gestaan. Hij is een geweldige speler, maar dat geldt voor al hun aanvallers."

In Frankrijk gaat Duitsland voor de vierde EK-titel. Boateng verwacht stevige concurrentie van drie landen. "Voor mij zijn Spanje, Frankrijk en België dit toernooi de favorieten."

Op donderdag 16 juni staat de wedstrijd Duitsland-Polen op het programma. Dat duel wordt om 21.00 uur in het Stade de France gespeeld. Zowel Polen als Duitsland wist het eerste groepsduel te winnen. De Duitsers versloegen Oekraïne met 2-0, Polen boekte een 1-0 zege op Noord-Ierland.

Tip de redactie