Doelman Courtois vindt dat België is overklast door Italië

De nederlaag van België tegen Italië (2-0) maandag op het EK was volgens doelman Thibaut Courtois terecht. Hij vond de Italianen simpelweg beter.

In de wedstrijd in groep E leidde Italië bij rust al dankzij een treffer van Emanuele Giaccherini. In de blessuretijd van het duel in Lyon besliste Graziano Pellè de wedstrijd.

"We zijn overklast op organisatorisch en tactisch vlak. Dit is echt een enorme teleurstelling", oordeelde de 24-jarige Courtois, die zijn ploeg een paar keer voor meer tegendoelpunten behoedde met enkele fraaie reddingen.

Volgens de Chelsea-doelman leefde België ontspannen naar de wedstrijd toe. "Of de druk te groot was? Neen, we zijn al lang bezig met die voorbereiding, maar net als in de oefenduels slikken we te makkelijk een tegendoelpunt."

Toch zit Courtois niet bij de pakken neer. "We hebben geluk dat Zweden en Ierland tegen elkaar met 1-1 gelijk hebben gespeeld. Nu moeten we gewoon van die ploegen winnen. Maar het zal dan wel beter moeten."

Wilmots

Bondscoach Marc Wilmots vond de openingstreffer cruciaal. "Als je op achterstand komt tegen Italië, dan weet je dat het moeilijk wordt tegen zo'n ervaren ploeg. In de tweede helft was er een betere animatie bij ons, maar Italië bleef staan als een stevig blok."

De 47-jarige Belg vond wel dat zijn ploeg recht had op een treffer. "We hadden wel twee of drie grote kansen en verdienden de 1-1, maar als je ze niet afmaakt, wordt het lastig natuurlijk."

"Sommigen zeiden vooraf dat Italië een zwakke ploeg is, maar daar ben ik het niet mee eens. We hebben gezien welk niveau de spelers van de Serie A halen."

Net als Courtois bleef ook Wilmots positief. "Er zit nu veel druk op de volgende match, zaterdag tegen Ierland, maar ons doel blijft sowieso om ons te plaatsen voor de achtste finales. Dat kan nog altijd."

Vertonghen

Oud-Ajacied Vertonghen behield ondanks de nederlaag eveneens het vertrouwen. "Het zit echt wel goed bij ons, we moeten nu niet wanhopen."

"We hebben in de tweede helft voldoende kansen bij elkaar gespeeld, zeker in de omschakeling. We moeten nu winnen van Ierland en Zweden. Laten we onszelf nu geen rare dingen aanpraten. We weten wat we kunnen."

Tip de redactie