Gelijkspel Engeland voelt voor bondscoach Hodgson als verlies

Bondscoach Roy Hodgson van Engeland vindt dat zijn ploeg het aan zichzelf te wijten heeft dat de 1-0 voorsprong tegen Rusland zaterdagavond in de blessuretijd nog werd weggegeven.

Volgens de 68-jarige trainer was er voor de Engelsen geen vuiltje aan de lucht in Marseille en was een zege verdiend geweest.

"Dit is een heel grote teleurstelling. We hadden vrijwel volledig de controle. Met een 1-0 zege was ik heel blij geweest. We maakten geen grote fout, maar hebben het hier toch weggegeven", concludeerde hij na het 1-1 gelijkspel.

"Vooral in de eerste helft speelden we goed. In de tweede helft overheersten we op een kwartier na ook. We hadden pech dat we het tweede doelpunt niet maakten, dan was het beslist geweest."

Hodgson had moeite om er het positieve uit te halen. "Dit voelt als een verlies, want we gingen er al van uit dat we de overwinning konden vieren."

Dier

Eric Dier had de Engelsen in de tweede helft uit een vrije trap nog op voorsprong gezet. De middenvelder van Tottenham Hotspur zag nog wel lichtpuntjes na het puntenverlies.

"We hebben goed gespeeld. Laten we dat niet vergeten", zei hij. "We hebben bijna de hele wedstrijd gecontroleerd. Het is jammer dat zij in blessuretijd nog toesloegen."

Dier vindt dat er nog genoeg kansen zijn om alles recht te trekken. "Er is nog niets aan de hand. We spelen in de poule nog tegen Wales en Slowakije. Laten we daar grote wedstrijden van maken.''

Engeland treft donderdag Wales, terwijl Rusland een dag eerder stuit op Slowakije. Wales gaat aan de leiding in groep B doordat het eerder zaterdag met 2-1 won van de Slowaken.

Tip de redactie