Voetbal

Bale kan geluk niet op na eerste zege ooit op EK met Wales

Gareth Bale was zaterdagavond euforisch nadat hij er met Wales in slaagde om de eerste wedstrijd ooit op een EK in winst om te zetten.

Mede-debutant Slowakije werd in Bordeaux met 2-1 verslagen en de aanvaller van Real Madrid was na tien minuten uit een vrije trap verantwoordelijk voor de openingstreffer.

"Dit is een memorabel moment, historisch voor ons land", jubelde de 26-jarige Bale tegenover de BBC. "Al is het belangrijkste dat we de drie punten hebben gepakt."

Bale was onder de indruk van de supporters van Wales, die in het Stade Matmut Atlantique met tienduizenden aanwezig waren en zich massaal lieten horen. "Het was alsof we thuis speelden. Onze supporters zijn de beste fans ter wereld en we hebben ze iets gegeven om te vieren."

In de slotfase maakte invaller Hal Robson-Kanu de 2-1. Hij kon op complimenten rekenen van Bale. "Dat was geweldig. Invallers moeten iets bewerkstelligen en Hal was fantastisch toen hij inviel. Iedereen heeft z'n aandeel en we moeten nu blijven vechten.

Coleman

Bondscoach Chris Coleman was eveneens buiten zinnen na de zege waarmee Wales geschiedenis schreef. "Ik denk dat ik nog nooit zo trots ben geweest. Onze supporters bleven maar gaan, hun steun was ongelooflijk."

"In de tweede helft voelden ze dat we het moeilijk hadden, maar we kwamen terug en ze stonden achter ons. De spelers toonden passie en lef, een ongelooflijke mentaliteit."

Donderdag staat voor Wales de tweede wedstrijd in groep B op het programma. Engeland is dan om 15.00 uur de tegenstander.

Tip de redactie