Bale kijkt al uit naar 'wedstrijd van het toernooi' tegen Engeland

Gareth Bale kijkt nu al uit naar de confrontatie tussen Wales en Engeland op het EK, ook al staat de wedstrijd pas donderdag op het programma.

Hoewel Wales zaterdag eerst nog de groepswedstrijd tegen Slowakije wacht, heeft de 26-jarige aanvaller van Real Madrid nu al veel zin in het Britse onderonsje.

"Ik zal niet liegen, ik moest grinniken toen ik zag dat we bij Engeland in de groep zitten", zegt de linkspoot tegen The Guardian. "Het is een geweldige wedstrijd om in mee te mogen spelen."

"Voor mij is dit natuurlijk de wedstrijd van het toernooi. Alle druk ligt bij hen, maar wij geloven dat we ze kunnen verslaan."

Trots

Bale had er eerder in zijn loopbaan voor kunnen kiezen om voor Engeland uit te komen, omdat zijn oma Engelse is. De aanvaller staat echter nog volledig achter zijn keuze. "Het zou me niets hebben kunnen schelen als we ons nooit voor een toernooi zouden kwalificeren. Ik zou nooit voor Engeland kunnen spelen."

Volgens Bale is dat vooral een gevoel. "Welshmen voelen meer trots en passie dan wie dan ook. Het is lastig uit te leggen, maar kijk bijvoorbeeld naar ons volkslied. Iedereen zingt uit volle borst mee. Dat doet Welsh zijn met je."

In de aanloop naar het EK had Bale de nodige fysieke klachten. Zo was hij in de finale van de Champions League tegen Atletico Madrid niet in grootse vorm.

"Het schoot gewoon in mijn kuit. Ik hoorde na afloop hoe er in Wales werd gereageerd, maar ik was tijdens de finale niet bezig met het EK."

Lees meer over:
Tip de redactie