Zondagmiddag vond de protestactie 'Samen voor Nederland' plaats in Eindhoven. De demonstratie was onder andere gericht op de stikstofplannen van het kabinet.

De organisatie verwachtte ongeveer 1500 demonstranten die zich om 12.00 uur op het Stadhuisplein in Eindhoven verzamelden. Na een paar toespraken vond om 13.00 uur een mars plaats van 4 kilometer. De stoet liep onder andere langs de Parklaan, de Stationsweg, de Emmasingel en de Keizersgracht.

De protestactie was niet alleen bedoeld als een steunbetuiging voor de boeren, ook richtten de demonstranten zich op de Europese Digitale Identiteit, de 'inmenging' van het World Economic Forum in het kabinet, de Wereldgezondheidsorganisatie en coronavaccinaties.

De organisatie riep demonstranten op om een boeren zakdoek te dragen als 'teken van verbinding tussen burgers en boeren'. De zakdoeken konden gekocht worden bij de organisatie, waarvan de opbrengst wordt gedoneerd aan boerenorganisatie Agractie. Die organisatie wilt met het geld boetes betalen die actievoerende boeren kunnen ontvangen. De protestborden van de aanwezigen stonden vol met spreuken als 'Graag eerlijke politici, journalisten en rechters' en 'COVID-19 wordt misbruikt voor vernietiging van onze democratie en vrijheid'. De bekende corona-activist Willem Engel was ook aanwezig bij de actie.

Zondagmiddag werd ook door dierenactivisten gedemonstreerd in Eindhoven. Deze demonstratie had juist een tegenovergesteld motief dan dat van Samen voor Nederland. De dierenactivisten demonstreerden tegen de veestapel van boeren. De twee demonstrerende groepen kwamen elkaar tegen tijdens de mars, maar de sfeer bleef erg gemoedelijk. Sommige demonstranten van Samen voor Nederland gingen wel met de dierenactivisten in gesprek, maar ook dat verliep op een rustige manier.

Een van de demonstranten droeg een spandoek gericht tegen stikstofminister Christianne van der Wal. Op het spandoek stond een portret van de minister met duivelshoorns getekend. Daarboven stond de tekst: 'Mik niet op de boer, maar op deze hoer'.