De organisatie van de Unmute Us protestmars tegen de coronabeperkingen voor evenementen en festivals, verwacht zaterdag 11 september zo'n 5.000 deelnemers in Eindhoven. Net als in tien andere steden wordt er hier opgeroepen om de organisatie van evenementen en festivals weer vrij te geven. Dit op basis van ervaringen tijdens de fieldslabs.

De demonstratie begint om 14.00 uur bij de Philitelaan op Strijp-S. Vanaf daar zal een stoet van deelnemers een ronde maken door de stad. De route gaat over de PSV-laan, Mathildelaan, Emmasingel, Keizersgracht, Wal, Stratumsedijk, Elzentlaan, Doctor Schaepmanlaan, Edenstraat, Mauritsstraat, Vonderweg en via wederom de PSV-laan terug naar de Philitelaan.

Burgemeester John Jorritsma laat de demonstratie doorgaan omdat het recht op demonstreren volgens hem een zwaarwegend grondrecht is. Wel zijn er de nodige voorwaarden waar de organisatie aan moet voldoen. Die gaan vooral over het ordelijk laten verlopen van de demonstratie en het in acht houden van de coronabeperkingen. Op 21 augustus werd er ook al een Unmute Us demonstratie gehouden in Eindhoven.

De organisatie zet 200 eigen toezichthouders in. Volgens Jorritsma vraagt de demonstratie desalniettemin om een grote inzet van de politie en medewerkers van de gemeente. Uiterlijk om 17.00 uur moet de demonstratie zijn afgelopen.