Even opletten: van maandag 26 juli tot en met zaterdag 31 juli wordt er gewerkt aan de Hertogstraat, Vestdijk en de Geldropseweg. Dat wordt omlopen, omrijden of afstappen.

Op de Hertogstraat en de Vestdijk worden drempels weggehaald die eerst voor veel trillingsoverlast zorgden. Deze wegen zijn tijdens de werkzaamheden dan ook helemaal afgesloten vanaf de Stratumsedijk tot aan de Kleine Bleekstraat. Hier is via de gele borden een omleiding te volgen.

Lopen en fietsen kan nog

Over de Geldropseweg (tussen de Stratumsedijk en Vestdijk-Hertogstraat) kun je wel nog rijden, maar de parkeerplaatsen zijn even gesloten. Het kruispunt Geldropseweg-Vestdijk-Hertogstraat blijft ook (grotendeels) open. Verder blijven de woningen en bedrijven die aan de werkplekken liggen te voet en met de fiets bereikbaar.

Parkeren Hertogstraat en Vestdijk

De parkeerplaatsen aan de Hertogstraat zijn tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar. De parkeerplekken aan de Vestdijk kun je wel gewoon gebruiken.

Afvalinzameling Hertogstraat en Vestdijk

De vuilniswagen kan tijdens de werkzaamheden niet bij de Vestdijk en de Hertogstraat. Daarom moeten bewoners hun afval op de Willem van Hornestraat (aan het Hertog Hendrik van Brabantplein) of op de Geldropseweg bij huisnummer 30 zetten. Bedrijven kunnen hun afval aan de Geldropseweg bij huisnummer 30 kwijt.

Verder

Er zijn nog een aantal dingen om rekening mee te houden tijdens de werkzaamheden:

  • De Kleine Bleekstraat wordt tijdelijk een eenrichtingsstraat.
  • De Tongelresestraat tussen het Methusalemplein en de Havenstraat wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer.
  • De parkeerplaats Hertog Hendrik van Brabantplein blijft bereikbaar vanaf de Willem van Hornestraat.
  • Het dubbelzijdig fietspad op de Vestdijk en Hertogstraat blijft bereikbaar.
  • De Oude Stadsgracht blijft bereikbaar vanaf de Bleekstraat.
  • De Rochusbuurt blijft bereikbaar.
  • De binnenstad en de parkeergarage Heuvel blijven bereikbaar via de Kanaalroute (Kanaaldijk-Zuid en Kanaalstraat). Uitrijden vanuit parkeergarage Heuvel kan via de Vestdijk richting station.