Vijf mannen in de leeftijd van 23 tot 33 jaar zijn dinsdag in Eindhoven opgepakt op verdenking van cocaïnehandel. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend. Bovendien is er 80 kilo cocaïne in beslag genomen.

De politie hield de mannen al in de gaten. Een van de verdachten haalde met een bestelbus in België een voorraad drugs op en reed daarmee naar een garagebox in Eindhoven. De chauffeur laadde een paar grote boodschappentassen over in een auto waarmee hij naar een ondergrondse parkeergarage in de stad reed.

De boodschappentassen verdwenen in de berging van een bovengelegen woning. In de auto vonden agenten nog twee tassen met blokken cocaïne. In de berging van het huis stond een brandkast met daarin twee tassen met nog eens 34 losse blokken cocaïne.

Bij de doorzoekingen van de woningen van de verdachten zijn mobiele telefoons, computers, camera's, meer dan 20.000 euro contant geld, Horloges van Rolex, een geldtelmachine en twee vacumeermachines in beslag genomen. Ook zijn auto's met verborgen ruimtes in beslag genomen.

De verdachten zitten twee weken vast en daarna worden ze voorgeleid.