De bewoners van de Eindhovense daklozenopvang aan de Bellefroidlaan mogen hoogstwaarschijnlijk woensdag weer naar buiten. De opvang ging op 20 januari in quarantaine, omdat een bewoner en twee medewerkers positief waren getest op het coronavirus. Dertig bewoners moesten vanaf dat moment minimaal tien dagen binnenblijven.

Volgens een woordvoerder van Springplank 040, in Eindhoven verantwoordelijk voor de maatschappelijke opvang, bleken er zes bewoners besmet te zijn. Ze zijn meteen geïsoleerd van de bewoners met een negatieve test.

Vrijdag is de laatste groep opnieuw getest en ook dit keer waren de uitslagen negatief. Als de zes besmette personen klachtenvrij blijven, mogen alle bewoners vanaf woensdag weer naar buiten.

Het in quarantaine houden van dertig daklozen gaf Springplank-directeur Thijs Eradus de nodige kopzorgen. Een deel van de bewoners is verslaafd aan drank en/of drugs. Omdat ze zelf niet naar buiten mochten, besloot Springplank bij hoge uitzondering zelf bier en softdrugs te verstrekken aan de bewoners.

Volgens de woordvoerder is de periode van quarantaine goed verlopen.