De man die vorige week zondag bij de rellen in Eindhoven het waterkanon van de politie onbruikbaar maakte, wordt nog zeker veertien dagen in voorarrest gehouden.

De 47-jarige inwoner van Nunspeet gooide een fiets onder het waterkanon waarmee de politie het 18 Septemberplein in Eindhoven ontruimde. Het voertuig kreeg daardoor een lekke band en kon voor- noch achteruit, terwijl het dringend nodig was bij het NS-station dat vervolgens werd vernield en geplunderd.

De man zocht zelf de publiciteit en meldde zich ook bij de Apeldoornse politie. Hij werd maandag voorgeleid bij de Bossche rechter-commissaris. Die verlengde op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) diens voorarrest. Hij is de afgelopen weken tweemaal eerder opgepakt. Zelf zei hij spijt te hebben van zijn actie in Eindhoven.

Ook vijf inwoners van Den Bosch blijven voorlopig achter de tralies. Hen wordt net als de eerder opgepakte relschoppers openlijk geweld ten laste gelegd. Het OM liet weten dat in alle gevallen celstraffen zullen worden geëist.