Een man is woensdagavond lichtgewond geraakt bij een mishandeling door drie verdachten op de Woenselse Markt in Eindhoven. De politie heeft de drie mannen aangehouden. Eén van de verdachten bleek in afwachting te zijn van een coronatest, waarna donderdag bleek dat de uitslag positief was. Dat meldt een Eindhovense wijkagent zaterdag op Instagram.

De wijkagent stond woensdagavond op de Markt te praten met enkele horecaondernemers, toen hij plots luid geschreeuw hoorde. Even verderop bleek een flinke vechtpartij gaande te zijn. "Ik was alleen, dat wat werd aanpoten. Met behulp van de wapenstok, omstanders, supermarktmedewerkers en ondernemers konden we de groep met de grootste moeite scheiden."

Die groep bestond onder andere uit drie verdachten en familieleden van de desbetreffende personen. Verschillende agenten kwamen naar de Markt gesneld. Na onderzoek ter plaatse bleek dat de drie mannen met vuisten en riemen hadden ingeslagen op het slachtoffer. De drie verdachten werden daarop aangehouden, tot ergernis van enkele familieleden van deze verdachten. "Opnieuw even de vlam in de pan, maar gelukkig voor korte duur", laat de wijkagent via sociale media weten.

Positieve coronatest

Eenmaal op het bureau liet een van de verdachten weten dat hij in afwachting was van een coronatest. De volgende dag bleek zijn uitslag positief.

Het slachtoffer raakte volgens de politie lichtgewond. Wat de precieze aanleiding was voor de vechtpartij, is niet bekend. Het is niet duidelijk of de verdachten nog vastzitten.