Ook de Eindhovense horeca heeft maandag om 12.00 uur haar deuren weer mogen openen onder strenge voorwaarden. Van een stormloop op de aangepaste terrassen op de Markt was echter geen sprake.

Verschillende uitbaters telden af tot 12.00 uur en schoten confettikanonnen af om de heropening van hun horecazaak te vieren.

Tientallen wachtende mensen zijn vervolgens rustig het terras opgegaan, maar van echte drukte is geen sprake. Ook op andere plekken in Eindhoven zijn de terrassen lang niet vol.

Aan de opening van de horeca zijn verschillende regels gebonden. Zo mag een restaurant of café maximaal dertig gasten ontvangen, buiten geldt geen limiet. Maar voor zowel binnen als buiten geldt: houd afstand. Dit geldt niet voor mensen uit hetzelfde huishouden en voor het personeel. Een plek binnen moet vooraf worden gereserveerd, maar voor een plek op het terras is geen reservering nodig.

Maximaal twee personen die niet tot hetzelfde huishouden behoren, mogen aan een tafel zitten. Als de gasten wél een huishouden vormen, dan geldt er geen maximum voor het aantal personen aan tafel. Mensen met corona-achtige klachten wordt de toegang ontzegd. Het horecapersoneel zal hier vooraf vragen over stellen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.