De introductieweek voor eerstejaarsstudenten van Fontys Hogescholen zal dit jaar grotendeels online plaatsvinden, heeft de hbo-instelling dinsdag besloten vanwege de coronacrisis.

Volgens Fontys zijn veel activiteiten tijdens de week niet te rijmen met de huidige richtlijnen van de overheid en het RIVM. Ieder jaar beginnen zo'n tienduizend studenten aan een hbo-studie bij Fontys.

De meeste studenten maken tijdens de introductieweek kennis met studiegenoten en de stad waar ze gaan studeren, voornamelijk Tilburg en Eindhoven. Een aangepast programma moet dit jaar drukke mensenmassa's voorkomen.

De komende introductieweek start nog wel met een kleinschalige fysieke kennismaking. Daarna wordt de week online voortgezet. Er zijn digitale activiteiten zoals een speciaal YouTube-kanaal en een digitaal café.

De studenten ontmoeten elkaar later in de week nog wel een keer fysiek. In Eindhoven werken kleine groepjes dan een programma af in het Klokgebouw. Normaal gesproken overnachten daar tijdens de introductieweek duizenden studenten. Ook dat gaat dit jaar niet door.

De introductieweek is dit jaar van 24 augustus tot en met 28 augustus. Eind juni is het definitieve programma beschikbaar.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.