De Voedselbank Eindhoven hoeft te deuren voorlopig niet te sluiten, zo meldt de organisatie. Dankzij financiële ondersteuning en voedselgiften kunnen klanten ook in de nabije toekomst bij de stichting terecht.

Aan het begin van de coronacrisis luidde de voedselbank de noodklok. Doordat er veel gehamsterd werd in supermarkten nam de toevoer van etenswaren flink af. Die lage toestroom werd echter gecompenseerd door een toename van leveringen van bedrijfskantines, horeca en marktkooplieden.

Daarnaast werd er door verschillende acties ook het nodige geld bij elkaar gebracht. Onder meer donaties van oud-profvoetballer Ruud van Nistelrooij, van twee supportersverenigingen van PSV en van profvoetballer Cody Gakpo droegen een steentje bij.

Ook kan de voedselbank zich op enkele leveranciers beroepen die wat extra’s brengen. Dankzij alle ondersteuning denkt de Voedselbank de komende tijd de werkzaamheden te kunnen blijven voortzetten.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • De coronamaatregelen hebben ertoe geleid dat een geïnfecteerde persoon gemiddeld minder dan één andere persoon besmet. Eerder lag dit zogeheten reproductiegetal tussen de twee en de drie.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.