Op het Stedelijk College in Eindhoven hebben vijftig leerlingen donderdag een laptop kunnen ophalen. De actie is opgezet om ervoor te kunnen zorgen dat ook kinderen uit armere gezinnen goed thuisonderwijs kunnen volgen.

De laptops komen van Stichting Leergeld. De organisatie biedt financiële ondersteuning aan kinderen die om financiële redenen anders niet mee kunnen doen aan allerlei schoolactiviteiten.

Met het extra budget kunnen de vijftig leerlingen nu toch thuis alle digitale lessen volgen. Leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs zijn sinds vorige week massaal gestart met digitaal onderwijs, nu de scholen hun deuren hebben gesloten vanwege het coronavirus.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.