De bewoners van het verzorgingshuis aan de Imkerstraat in Eindhoven hebben woensdagmiddag kunnen genieten van een draaiorgel in de tuin.

Vanwege de coronacrisis mogen ze de deur niet uit, maar met het raam open of vanaf het balkon kregen ze toch een muzikale voorstelling.

De ouderen mogen niet alleen niet meer naar buiten: bezoek is niet meer toegestaan en er zijn geen activiteiten meer voor bewoners van verzorgingshuizen.

Daarom heeft Vitalis WoonZorg Groep verschillende acties op touw gezet om deze crisisweken zo draaglijk mogelijk te maken. Zo komt zorgpersoneel extra op bezoek, is er een kaarten- en tekeningenactie en krijgen de ouderen kleine cadeautjes in de bus.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.