Gemeente Eindhoven opent een speciaal loket voor ondernemers die vragen hebben over bijvoorbeeld hulpmaatregelen waarop ze een beroep kunnen doen tijdens de coronacrisis.

De gemeente laat in een persbericht weten dat het bestrijden van het coronavirus en het beschermen van de gezondheid van mensen vooropstaat. "Maar daarnaast heeft de crisis ook economische gevolgen voor Eindhovense ondernemers, van zzp'er tot het grootbedrijf."

Om ondernemers tegemoet te komen trof het kabinet maatregelen om de economische schade te beperken. Gemeente Eindhoven laat weten dat medewerkers hard bezig zijn om de maatregelen zo snel mogelijk in de gemeente in werking te laten treden. Daarnaast is het loket geopend voor vragen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.