Eindhoven Airport neemt maatregelen vanwege de forse afname van de hoeveelheid vliegverkeer door de uitbraak van het coronavirus. De luchthaven schroeft de personele bezetting tijdelijk terug en past ook de openingstijden aan.

Vanaf komende maandag is de terminal pas om 6.15 uur geopend; normaal gaan de deuren om 4.30 uur al open. De terminal sluit vanaf maandag om 22.45 uur, in plaats van om middernacht.

Omdat er tijdelijk minder vliegtuigen opstijgen en landen, heeft Eindhoven Airport op de grond ook minder personeel nodig. Die aanpassing is inmiddels doorgevoerd.

Luchtvaartmaatschappijen Ryanair en WizzAir blijven vanuit Eindhoven vooralsnog op hun bestemmingen in Bulgarije, Frankrijk, Hongarije, Ierland, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje en Engeland vliegen. Wel raadt de luchthaven reizigers aan om de actuele reisinformatie in de gaten te houden.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.