Het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop heeft een triagetent bij het gebouw geplaatst om mensen te controleren op het coronavirus.

De tent staat er zodat ingaande en uitkomende patiënten en medewerkers gecontroleerd kunnen worden op het COVID-19-virus. Het plan is dat de hoofdingang gesloten wordt en dat iedereen die het ziekenhuis bezoekt door de tent gaat.

Vrijdag werd al bekend dat het ziekenhuis per direct geen bezoekers meer toelaat.

Het St. Anna Ziekenhuis is niet het eerste ziekenhuis dat een triagetent neerzet om bezoekers te controleren. Eerder nam het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven al eenzelfde soort maatregel.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.