SamenLoop voor Hoop Geldrop-Mierlo, de wandelwedstrijd op 6 en 7 juni waarmee KWF geld inzamelt voor kankeronderzoek, gaat niet door als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

De wedstrijd is een estafettewandeling die 24 uur duurt. Wandelaars wisselen elkaar in teams af. Ook alle andere soortgelijke evenementen die het KWF voor augustus dit jaar gepland had, gaan niet door.

Er wordt nog onderzocht of de estafettewandeling op een later moment kan plaatsvinden.

"Vanwege de situatie omtrent corona hebben wij de moeilijke, maar noodzakelijke beslissing genomen om de SamenLoop voor Hoop-evenementen die tot 1 augustus gepland staan, uit te stellen. Dit is enorm ingrijpend voor iedereen bij de SamenLoop betrokken is, maar de veiligheid van alle mensen, waaronder zij die met kanker leven, staat voorop", licht de organisatie het besluit toe op haar website.

Aan het evenement in Geldrop zouden zeventien teams meedoen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.